0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

پمپ سانتریفیوژ چیست؟ + نکات کلیدی در مقاله جامع پمپ آب سانتریفیوژ

دسته بندی :مقالات ۲۹ آذر ۱۴۰۳ feridoony 23

در این مقاله از رایا مگ، مجله آموزشی رایا پمپ به سراغ این موضوع رفته‌ایم که پمپ سانتریفیوژ چیست و کاربردهای آن را با هم بررسی کرده‌ایم. همان‌طور که می‌دانید مقالات رایا مگ مقالات جامعی هستند که مدام به‌روزرسانی می‌شوند؛ بنابراین اگر می‌خواهید مطالب جدید درباره این موضوع و به‌روزرسانی‌های آن را از دست ندهید این صفحه را در مرورگر کامپیوتر و یا تلفن همراهتان بوک‌مارک کنید. از زمانی که ساختمان‌های مرتفع و آسمان‌خراش‌ها شکل گرفتند و به دنبال آن صنایع مختلف رشد کردند با این رشد صنعتی نیاز انسان‌ها به پمپ آب بسیار افزایش پیدا کرد. به دنبال نیازهای متفاوت برای انتقال سیالات هم پمپ‌ها با کاربردهای مختلف تولید شدند. یکی از این پمپ‌ها پمپ سانتریفیوژ است که امروزه نقش بسیار پر رنگی در صنایع و ساختمان‌ها دارد.

پمپ سانتریفیوژ و کاربرد آن در ساختمان

کاربرد پمپ سانتریفیوژ چیست؟ یکی از پراستفاده‌ترین پمپ‌های آب در ساختمان‌ها پمپ سانتریفیوژ است و دلیل آن این است که این پمپ‌ها به دلیل طراحی خاصی که دارند می‌توانند در شرایطی که سایر پمپ‌ها قادر به فعالیت نیستند نیز کاربرد داشته باشند که در ادامه این موارد را توضیح می‌دهیم. همان‌طور که در مقالات پیشین رایا مگ بررسی کردیم، انتخاب صحیح پمپ نیاز به دانستن پارامترهایی دارد که چند نمونه از آن‌ها دانستن میزان هد پمپ موردنیاز و دبی پمپ است. حتی باید بررسی کرد که هدف از نصب پمپ دقیقاً چیست برای مثال ممکن است بر حسب هدفی که انتخاب پمپ داریم یک پمپ بشقابی انتخاب کنیم یا حتی پمپ جتی ممکن است کاربرد بیشتری برای ساختمانمان داشته باشد و درعین‌حال ممکن است تا همین اندازه نیاز به یک پمپ سانتریفیوژ داشته باشیم.

به این دلیل که معمولاً عموم افراد اطلاعات کاملی در این موارد ندارند ما سعی کرده‌ایم با انتشار مقالات جامع آموزشی این نیاز به آگاهی را تا حد زیادی مرتفع کنیم؛ اما باز هم تأکیدمان بر این است که تاحدامکان سعی کنید خودتان اقدام به انتخاب پمپ نکنید چرا که ممکن است انتخاب اشتباه پمپ باعث شود که نه‌تنها نیاز ساختمان شما برآورده نشود؛ بلکه ممکن است به سایر تجهیزات در ساختمان نیز آسیب وارد کنید. رایا پمپ با ارائه مشاوره رایگان در زمینه انتخاب صحیح پمپ می‌تواند در کنارتان باشد. متخصصین رایا پمپ حتی در صورتی که نیاز دارید تا پمپ خودتان را از فروشگاه دیگری تهیه کنید، این مشاوره رایگان انتخاب صحیح پمپ را در اختیارتان قرار خواهند داد.

پمپ سانتریفیوژ چیست؟ اگر بخواهیم بگوییم که پمپ آب سانتریفیوژ چیست باید با عملکرد آن به‌صورت کلی آشنا شویم. زمانی که این پمپ شروع به کار می‌کند در واقع انرژی الکتریکی توسط الکتروموتور دریافت می‌شود. الکتروموتور پمپ سانتریفیوژ این انرژی الکتریکی را به انرژی جنبشی تبدیل می‌کند. با به‌وجودآمدن انرژی جنبشی که در شفت و سپس در پروانه ایجاد می‌شود، پروانه شروع به چرخش می‌کند. با به چرخش درآمدن پروانه پمپ، سیال به سمت ورودی پمپ مکش می‌شود و سپس با نیرویی که پروانه به سیال منتقل می‌کند به‌وسیله نیروی گریزازمرکز فشار سیال بالا رفته و سیال با سرعت زیادی به سمت خروجی پمپ و سیستم لوله‌کشی هدایت می‌شود. در واقع پروانه این پمپ انرژی جنبشی دریافتی از الکتروموتور را به انرژی هیدرودینامیکی تبدیل می‌کند و با این کار به افزایش جریان سیال کمک می‌کند. البته پروانه در پمپ سانتریفیوژ مانند سایر پمپ‌های موجود در کاربردهای مختلف نیست و تفاوت‌های اساسی ای از نظر طراحی و ظاهری دارد. این تفاوت به این صورت است که پروانه یا پروانه‌های موجود در پمپ آب سانتریفیوژ دارای یک یا چند لبه هستند و ویژگی این لبه‌ها به این صورت است که قطر آن‌ها از سطح مرکزی به قسمت خارجی گسترش پیدا می‌کند و دقیقاً همین ویژگی پروانه در این نوع از پمپ‌ها است که باعث می‌شود شدت‌جریان سیال به میزان زیادی افزایش پیدا کند. از این پمپ‌ها علاوه بر آب می‌توان برای افزایش فشار سیالاتی که ویسکوزیته پایین دارند نیز استفاده کرد. برای مثال روغن‌های خالص این ویژگی را دارا هستند و برای افزایش فشار در روغن‌های خالص می‌توان از پمپ سانتریفیوژ نیز استفاده کرد و این پمپ‌ها بدون هیچ مشکلی می‌توانند برای این موارد نیز کاربرد داشته باشند.

انواع این پمپ

انواع پمپ سانتریفیوژ چیست؟ به‌طورکلی در اکثر پمپ آب خانگی که تولید می‌شوند و از نوع سانتریفیوژ هستند طوری طراحی شده‌اند که از نیروی گریزازمرکز برای پمپاژ سیال کمک گرفته می‌شود. یکی از مزایای پمپ سانتریفیوژ که در دیگر پمپ‌ها باتوجه‌به کاربردشان کمتر دیده می‌شود این است که توانایی دارند تا مقدار مشخصی از دبی سیال (باتوجه‌به مشخصات فنی پمپ) را با فشار ثابت تأمین کنند. این کار در نهایت باعث می‌شود تا حجم و فشار موردنیاز آب مصرفی در ساختمان تأمین گردد. البته کاربرد پمپ سانتریفیوژ صرفاً به ساختمان‌ها و مصارف خانگی خلاصه نمی‌شود؛ بلکه این پمپ‌ها باتوجه‌به نوع کاربرد در ظرفیت‌های متفاوتی تولید می‌شوند و می‌توان از آن‌ها در صنایع مختلف نیز استفاده‌های مفیدی کرد.

جالب است بدانید که اگر انتخاب پمپ سانتریفیوژ باتوجه‌به کاربرد به‌صورت صحیح انجام شود می‌توان این پمپ‌ها را به‌صورت گسترده در کشاورزی نیز استفاده کرد. البته این پمپ‌ها کاربردهای دیگری نیز دارند که در ادامه به‌صورت اجمالی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • استفاده برای افزایش فشار در خطوط لوله‌های انتقال آب و سیالات
  • مکش و پمپاژ آب از چاه‌هایی که عمق آن‌ها زیاد است.
  • گردش آب گرم در سیستم‌های مداربسته
  • استفاده در سیستم‌های کنترل جامدات نفتی
  • مورداستفاده در سیستم کنترل جامدات
  • قابلیت استفاده در سیستم‌های حفاظتی آتش‌نشانی

باتوجه‌به پاسخی که درباره سوال کاربردهای پمپ سانتریفیوژ چیست عنوان کردیم نیاز است تا تولیدکنندگان این پمپ‌ها را باتوجه‌به کاربردهای متفاوت در انواع مختلف و ظرفیت‌های مختلف نیز تولید نمایند. اما باید توجه داشت که معمولاً اساس کار همه نوع از پمپ‌های سانتریفیوژ به‌صورت نیروی گریزازمرکز است. در ادامه سه نوع از مهم‌ترین و متداول‌ترین پمپ‌های آب سانتریفیوژ را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

پمپ سانتریفیوژ شعاعی

در پمپ سانتریفیوژ مدل شعاعی شاهد این هستیم که سیال با لوله‌ای که در موازات پمپ است وارد پمپ می‌شود و پس از فرایند افزایش فشاری که درون پمپ بر سیال اعمال می‌شود، به‌وسیله لوله خروجی که عمود بر محور لوله ورودی پمپ است از پمپ خارج می‌گردد. شفت این مدل از پمپ سانتریفیوژ باتوجه‌به کاربردهای مختلف به دو شکل افقی و عمودی تولید می‌شود که هر کدام کاربرد و استفاده منحصربه‌فرد خود را دارند. پمپ شعاعی سانتریفیوژ در مواردی که فشار بالا و دبی کم است کاربرد دارد. یکی از مزایای اصلی این دسته از پمپ‌ها این است که معمولاً نگهداری و تعمیرات آسان‌تری نسبت به پمپ‌های عمودی سانتریفیوژ دارند.

پمپ سانتریفیوژ محوری چیست

یک مدل تولید شده رایج از خانواده سانتریفیوژ، مدل محوری است. نحوه عملکرد این مدل و پمپاژ آن به این صورت است که ابتدا سیال از طریق لوله ورودی که به‌موازات محور پمپ است وارد پمپ می‌شود. بعد از افزایش فشاری که در سیال به‌واسطه عملکرد پمپ ایجاد می‌شود، سیالی که مورد پمپاژ قرار گرفته است، توسط لوله خروجی که در قسمت خروجی پمپ به‌موازات محور پمپ نصب شده است، از پمپ با سرعت خارج می‌گردد. استفاده صحیح از این مدل پمپ باید تنها برای جابه‌جایی و انتقال سیالات در مواردی که فشار و دبی سیال متوسط است، انجام شود.

پمپ نیمه سانتریفیوژ

یکی دیگر از مدل‌های پمپ خانواده سانتریفیوژ پمپ نیمه سانتریفیوژ است. از این پمپ زمانی استفاده می‌شود که دبی‌های بالاتری موردنیاز است. در این مدل از پمپ سانتریفیوژ سیال از طریق لوله ورودی به پمپ که البته به‌صورت عمود به پمپ متصل است وارد پمپ می‌شود. طی فرایندی که سیال در پمپ طی می‌کند با افزایش فشار و حجم به سمت محفظه خروجی هدایت می‌شود. پمپ نیمه سانتریفیوژ به‌صورت معمول توانایی آبدهی (ایجاد دبی) بالاتری نسبت به پمپ هم خانواده خود، مدل شعاعی دارد.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0