هواگیری پمپ آب
پمپ آب وسیلهای بسیار راهگشا برای مردمی که با مشکل کمبود فشار آب مواجهاند، بوده است. اما از طرفی خود دستگاه پمپ آب گاهی میتواند دچار مشکل شود و نیاز به تعمیر و نگهداری داشته باشد.
یکی از بخشهای تعمیر و نگهداری پمپ آب، هواگیری آن است. هواگرفتگی پمپ آب میتواند مشکلات جدی در فرآیند آبرسانی و تقویت فشار آب ساختمانها شود و بنابراین باید آن را رفع کرد. در این مقاله کالاصنعتی سعی شده است به علل، علائم و نشانههای هواگرفتن پمپ آب پرداخته شود تا اگر کسی در منزل خود با چنین مشکلی مواجه شد، بتواند آن را تشخیص داده و سپس با مراحلی که در ادامه مقاله توضیح داده خواهد شد، به راحتی و بدون نیاز به تخصص و در کمترین زمان ممکن بتواند عمل هواگیری پمپ آب را انجام دهد.
علت هواگرفتن پمپ آب چیست؟
پمپ آب وسیلهای است که برای پمپاژ آب طراحی شده است و همراه با آن نباید گاز یا هوایی وجود داشته باشد. ورود هوا به پمپ و ترکیبشدن آب و هوا به دلایلی که در زیر به آنها اشاره شده است، میتواند باعث هواگرفتگی و بروز مشکلاتی در فرآیند پمپاژ آب توسط پمپ شود:
- عدم هواگیری اولیه در موقع نصب پمپ آب
- رعایت نکردن اصول و مقررات نصب پمپ آب
- خالیبودن مخزن ذخیره از آب یا عدم استفاده از مخزن ذخیره
- عدم آببندی پمپ به اتصالات ورودی و خروجی
- وجود نشتی و سوراخ در مسیر ورودی به پمپ آب
- یخزدن پمپ و گرمنکردن صحیح و به موقع آن
- پارگی یا خرابی اورینگها، واشرها و عدم استفاده از نوار تفلون
علائم هوا گرفتن پمپ آب
برای اینکه متوجه شویم آیا پمپ آب دچار هوا گرفتگی شده است یا خیر، از طریق چند نشانه میتوان تشخیص داد. (البته امکان دارد مشاهده بعضی از این نشانهها دلیلی غیر از هوا گرفتگی داشته باشد.)
- شنیدهشدن صدای غیرعادی از پمپ
- لرزش زیاد پمپ آب
- یکسره کارکردن پمپ
- قطع و وصل مکرر پمپ آب
- داغشدن پمپ
- کاهش فشار آب خروجی از پمپ
مراحل گام به گام هواگیری پمپ آب
هواگیری پمپ آب خانگی به دو صورت انجام میشود؛ یکی بازکردن شیر هواگیری در صورت تعبیه آن در ارتفاع پایینتر از مخزن در سیستم پمپاژ آب و دیگری استفاده از سوپاپ یا شیر هواگیری تعبیهشده روی بدنه دستگاه پمپ آب.
روش اول که کاملا مشخص است و در صورتی که در هنگام نصب پمپ آب خانگی با مخزن، در ارتفاع پایینتری از مخزن شیری تعبیه شده باشد، میتوان با بازکردن آن، کل هوای محبوسشده داخل پمپ را خارج کرد.
اما روش دوم که در کلیه سیستمهای پمپاژ میتوان آن را انجام داد، استفاده از پیچ هواگیری روی بدنه پمپ است که در ادامه مراحل هواگیری به این روش توضیح داده شده است:
- بررسی وجود یا عدم وجود هوا در داخل پمپ آب: در ابتدا باید دید اصلا هوایی در داخل محفظه پمپ وجود دارد یا نه. وجود هوا در پمپ با چند نشانه مشخص میشود که اصلیترین نشانه ایجاد صدای نامعمول و کمبودن فشار آب خروجی است.
- قطع جریان برق پمپ و بازکردن یک شیر آب: جریان برق پمپ آب را قطع کرده و یکی از شیرهای ساختمان را باز کنید.
- پیداکردن پیچ هواگیری یا سوپاپ هواگیری پمپ آب: همانطور که گفته شد در تمام پمپهای آب پیچ هواگیری یا سوپاپ هواگیری تعبیه شده است. پیچ یا سوپاپ هواگیری در بالای محفظه قرار گرفته است و معمولا برنجی است.
- بازکردن پیچ هواگیری: زمانی که پمپ خاموش و یکی از شیرها باز است، پیچ هواگیری را شل کنید.
- وصل کردن برق پمپ آب: همزمان با بازبودن پیچ هواگیری و خروج هوا و آب، برق پمپ را دوباره وصل کرده تا تمام هوای داخل پمپ خارج شود. زمانی که جریان آب یکنواخت از پیچ هواگیری خارج شد، نشان از تخلیه کامل هوا است.
- بستن پیچ هواگیری: بعد از مراحل فوق پیچ هواگیری را محکم ببندید.
هواگیری پمپ آب به همین راحتی انجام شد. فقط باید به این نکته توجه کنید که در برخی از پمپهای آب علاوه بر پیچ هواگیری یک پیچ مشابه نیز در زیر بدنه قرار دارد که از آن برای تخلیه آب در مواقعی که قرار است از پمپ برای مدت طولانی استفاده نشود و برای جلوگیری از رسوبگرفتن محفظه استفاده میشود و نباید با پیچ هواگیری اشتباه گرفته شود.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت