نکات مهم در نگهداری بوستر پمپ
ساختمانها بلندی، تعداد طبقات، متراژ و کاربریهای مختلفی دارند؛ رفع مشکل کمبود فشار آب و تامین آب انواع ساختمانها روش یکسانی داشته و آن هم بهرهگیری از پمپ آب است. پمپ آب نیز تنوع مدل، سایز و توان دارد و با توجه به شرایط ساختمان، انتخاب و نصب میشود. گاهی اوقات ساختمان دارای تعداد طبقات و متراژ زیادی بوده و یک پمپ به تنهایی جوابگوی فشار لازم آن ساختمان نیست و در چنین شرایطی از مجموعه پمپها به نام بوستر پمپ استفاده میشود.
تعمیر و نگهداری از پمپ در بهبود عملکرد طولانیمدت و طول عمر آنها تاثیر زیادی دارد و بوستر پمپ هم از این قاعده مستثنی نیست. علائم خرابی، نکات و دستورالعملهای نگهداری از بوستر پمپ و نکات مهم هنگام استفاده از بوستر پمپ موضوعاتی هستند که در این مقاله کالاصنعتی به آن پرداخته خواهد شد.
دلایل اهمیت تعمیر و نگهداری بوستر پمپ
- افزایش طول عمر: با انجام سرویسهای دورهای و برنامه نگهداری منظم، از خرابی زودهنگام دستگاه جلوگیری کرده و در افزایش طول عمر بوستر پمپ تاثیرگذار است.
- بهبود کارایی: نگهداری منظم و انجام تعمیرات جزئی (در صورت نیاز) باعث افزایش راندمان پمپ و کاهش مصرف انرژی میشود.
- جلوگیری از هزینههای زیاد: با شناسایی و رفع مشکلات در مراحل اولیه، از بروز خرابیهای بزرگ و هزینههای سنگین جلوگیری میکنیم.
علائم خرابی بوستر پمپ
- کاهش فشار آب: اولین نشانه که میتوان از خرابی مجموعه بوستر پمپ مطلع شد، کاهش فشار آب خروجی است.
- افزایش صدای پمپ: افزایش صدای غیرعادی بوستر پمپ میتواند نشانهای از وجود مشکل در بلبرینگ، پروانه یا سایر قطعات متحرک باشد. همچنین این مشکل میتواند نشان از هواگرفتگی نیز باشد.
- لرزش بیش از حد: لرزش بیش از حد در یک پمپ از مجموعه بوسترپمپها میتواند به دلیل خرابی بلبرینگ، پروانه یا بروز کاویتاسیون باشد. همچنین در صورتی گاهی اوقات ممکن است همه پمپها دچار لرزش شوند که احتمال دارد مشکل از عدم ترازبودن پایه یا شاسی بوستر پمپ باشد.
- نشت آب: نشت آب از هر کدام از پمپها نشاندهنده وجود مشکل در آببندی یا اتصالات آن پمپ است.
- گرمشدن بیش از حد موتور: افزایش دمای موتور میتواند به دلیل مشکلات الکتریکی، مکانیکی یا عدم گردش مناسب آب خنککننده باشد.
- قطع و وصل مکرر مجموعه پمپها: این مشکل میتواند ناشی از خرابی در سیستم کنترل یا تابلو برق بوستر پمپ باشد.
- خرابی اینورتر: سوختن خازن، قطعات و خرابی اینورتر در صورتی که از سیستم کنترلی اینورتردار در مجموعه بوستر پمپ استفاده شده است.
نکات مهم و دستورالعملهای نگهداری بوستر پمپ
برای جلوگیری از خرابیهای زیاد بوستر پمپ آبرسانی و در پی آن افزایش هزینههای مربوط به تعمیر یا تعویض بایستی امور مربوط به نگهداری از بوستر پمپ را که در زیر آورده شدهاند، انجام داد:
- فیلترهای قبل از مجموعه بوستر پمپ بررسی شده و در صورت نیاز تعویض شود.
- از بوستر پمپ نباید صدای زیاد و غیر عادی شنیده شود. صدای غیر عادی میتواند ناشی از وجود عیب و نقص در منبع دیافراگمی، پمپها، الکتروموتور، لقی پیچ و مهره و درست کار نکردن لرزهگیرها باشد که همگی آنها باید چک شوند.
- لرزهگیرهای لاستیکی پایههای شاسی بوستر پمپ باید از نظر لقی و خوردگی بررسی شوند.
- تنظیم پرشر سوئیچهای فشار باید بصورت دورهای چک شود.
- پمپها باید تراز بوده و کل بدنه و شاسی نیز تراز باشند.
- تابلوی کنترل و فرمان باید عاری از هرگونه آلودگی، گرد و غبار بوده و تمیز گردند.
- کلیه فیوزهای تابلو بایستی سالم و مناسب با آمپر خروجی / مصرفی باشد.
- چراغهای سیگنال تابلو باید سالم باشند.
- کلیه کلیدها، کنتاکتورها و بی متالها بایستی سالم باشند.
- ترمینالها و سیمهای متصل به آنها بایستی محکم و بست خورده باشند.
- در صورت بروز علائم خرابی بلبرینگها، پروانه، شفت و… هر کدام از پمپها در کمترین زمان ممکن تعویض شود. در صورتی که قطعهای نیاز به تعمیر داشته باشد میتوان آن را به متخصص ارجاع داد.
- محل نصب بوستر پمپ باید محکم و صاف و بدون لرزش باشد.
- سیمکشیهای داخل جعبه تابلوی کنترل و فرمان باید سالم باشند؛ از لحاظ رعایت اصول ایمنی برقکشی و جلوگیری از جرقهزدن و آتشسوزی چک شود.
- بعد از هرگونه تعمیرات و قبل از شروع به کار پمپ باید از طریق پیچ هواگیری مجموعه بوسترپمپ هواگیری شود.
- بررسی سالمبودن گیج فشار در صورتی که در مجموعه بوستر پمپ از آن استفاده شده است.
- پیچ و مهره اتصال پمپها به شاسی و تابلو به بدنه یا دیوار مورد بازرسی قرار گرفته و آچارکشی شود.
- بدنه پمپها و شاسی باید برای هرگونه خوردگی بررسی شود.
- از رشد خزه و جلبک در تمامی نقاط پمپها و شاسی جلوگیری شود.
- منبع دیافراگمی بوستر پمپ باید بطور دورهای مورد بازرسی قرار گرفته و اتصالات آن از نظر نشتی و بدنه آن از نظر خوردگی و دیافراگم داخل از نظر پارگی مورد بازرسی قرار گیرد.
- در صورتی که مشکل تنظیمنبودن فشار یا قطع و وصل پمپ از منبع انبساط باشد، فشار هوای منبع انبساط مورد بازبینی قرار گیرد و مطابق با فشار لازم برای استارت پمپها تنظیم شود.
- در صورت بروز مشکل در قطع و وصل پمپها یا عدم تنظیم و تایمینگ روشن و خاموششدن پمپها امکان خرابی اینورتر، سوختن خازن و قطعاتی از آن وجود دارد؛ در این صورت باید بررسی شود.
جمعبندی
بوستر پمپ آبرسانی مجموعهای از پمپهای آب هستند که معمولا بصورت موازی نصب میشوند و در ساختمانهای بلند و بزرگ استفاده میشود. این مجموعه از تجهیزات و اجزای بیشتری نسبت به پمپ آب معمولی تشکیل شده است و نگهداری آن نیز سختتر بوده و باید بصورت دورهای برخی نکات مربوط به آن را انجام داد.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت