0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

انواع جریان الکتریکی به همراه کاربرد و ویژگی ها

دسته بندی :مقالات ۲۶ مهر ۱۴۰۳ feridoony 102

انواع جریان الکتریکی در امور روزمره و دنیای صنعت کاربرد های گسترده و البته متنوعی دارد. در همین راستا و برای درک بهتر این موضوع، در این مقاله قصد داریم تا با دسته بندی های مختلف جریان برق، کاربرد های هر دسته و ویژگی های آن ها آشنا شویم.

انواع جریان برق

به طور کلی 2 دسته برای انواع جریان برق تعریف می شود. این دو دسته هر کدام دارای مصارف و ویژگی های خاصی هستند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

انواع جریان برق عبارت است از: جریان برق متناوب یا AC و جریان برق مستقیم یا DC.

این دسته بندی بر اساس نوع شارش بار الکتریکی به وجود آمده است.

جریان برق متناوب یا AC

جریان برق متناوب، همانگونه که از اسم آن مشخص است، جریانی است که به صورت دوره ای تکرار می شود. در این نوع جریان، جهت در هر نیم تناوب با جهت جریان نیم تناوب قبلی مخالف است.

به بیان علمی تر جریان برق متناوب، به صورت امواج سینوسی انتشار می یابد. همانطور که در تصویر زیر مشخص است، در این نوع جریان فراز و فرود هایی وجود دارد. که همان مینیموم (minimum) و ماکسیموم (maximum) تابع سینوسی است. توجه داشته باشید که این جریان تابعی از زمان است.

البته گفتنی است که امواج جریان متناوب لزوما به صورت سینوسی نبوده و به شکل امواج مربعی و مثلثی نیز قابلیت انشار دارند.

به لحاظ کاربرد، جریان برق متناوب در واقع همان جریانی است که در خانه های ما وجود داشته و استفاده می شود. به طور کلی برق مورد نیاز برای اکثر لوازم های برقی خانگی، نوع AC می باشد.

جریان برق مستقیم یا DC

مهم ترین و اساسی ترین تفاوت جریان برق مستقیم با متناوب در نحوه شارش بار است. در این نوع جریان، برق به صورت یکنواخت و تابعی ثابت انتشار می یابد.

در جریان مستقیم نمی توان شاهد عکس شدن جهت جریان و یا صعود و نزول آن در مدت زمان باشیم. بلکه جریان برق به طور یکسان در واحد زمان منتشر می شود.

کاربرد برق جریان مستقیم در باتری ها (مانند باتری خودرو)، دینام، صنایع شیمیایی به منظور انجام فرآیند الکترولیز و جداسازی عناصر سازنده مواد و… می باشد.

تبدیل یا تولید جریان برق مستقیم DC

یک نکته کاربردی در رابطه با انواع جریان الکتریکی، تبدیل جریان متناوب به مستقیم است.

همانطور که پیش از این بیان شد، تفاوت اصلی این دو جریان در نحوه انتشار آن ها در واحد زمان است. به عنوان مثال اگر بتوانیم در جریان الکتریکی متناوب، پس از گذشت نیم تناوب اول، جهت نیم تناوب دوم (که خود معکوس دوره اول است) را مجددا عکس کنیم و این کار به صورت دوره ای انجام شود؛ آنگاه جریان متناوب را به مستقیم تبدیل کرده ایم.

در عمل برای انجام این فرآیند از روش های مختلفی می توان استفاده کرد:

  • یکی از متداول ترین روش ها، استفاده از اینورتر است. اینورتر ها به طور خاص برای تبدیل برق AC به DC طراحی شده اند. در سایت کالای صنعتی شهباز موتور امکان خرید اینورتر در توان ها و امکانات سخت افزاری مختلف به همراه مشاوره تخصصی امکانپذیر است.
  • در باتری ها نیز امکان این تبدیل وجود دارد.
  • دیگر ابزار تبدیل برق متناوب به مستقیم، یکسو کننده ها می باشند.

کلام پایانی

همانطور که بیان شد تفاوت های جریان برق مستقیم و متناوب در کاربرد آن ها نیز تاثیر گذار است. از این رو لازم است ابتدا کاربری مورد نظر مشخص شود، سپس از جریان برق متناسب استفاده نمود.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0