0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

پمپ محیطی چیست ؟ + نکات کلیدی در مقاله جامع پمپ آب محیطی

دسته بندی :مقالات ۲۹ آذر ۱۴۰۳ feridoony 11

پمپ محیطی چیست با شنیدن نام پمپ آب اولین چیزی که به ذهن هر فرد می رسد بالا بردن فشار آب است. اما موردی که وجود دارد این است که هر پمپی را نمی توان برای هر کاربری دلخواهی مورد استفاده قرار داد. اگر کمی در بازار پمپ ها جستجو کرده باشید قطعا متوجه خواهید شد که پمپ ها را برندهای متفاوتی تولید می کنند که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند و علاوه بر آن برای هر کاربردی نیز یک پمپ آب متفاوت توسط کمپانی های مختلف تولید شده است. برای مثال پمپ آب محیطی، پمپ آب سانتریفیوژ و پمپ آب بشقابی و … که هر کدام با توجه به نوع کاربردشان استفاده های فراوانی دارند.

پمپ آب محیطی چیست

اگر بخواهیم بگوییم پمپ محیطی چیست در واقع یک پمپ آب است که برای استفاده های عمومی برای تامین فشار آب و آبرسانی در فضاهای مسکونی تولید شده است. این پمپ ها توانایی این را دارند که هد نسبتا بالایی ایجاد کنند اما دبی نسبتا پایینی دارند و این موضوع با توجه به کاربردشان کاملا منطقی است.

کاربرد پمپ آب محیطی چیست؟

به صورت کلی از پمپ آب خانگی محیطی به شکل گسترده برای افزایش فشار آب در دبی پایین استفاده می گردد. اما دلیل توانایی بالای تامین آب برای ساختمان های بلند مرتبه توسط پمپ محیطی چیست؟

ساختار پمپ های محیطی را پره های توربین شکل تشکیل داده اند به صورتی که در طراحی آن یک پروانه محوری استفاده شده است که تعدادی زیاد پره دارد. این پروانه محوری با سرعت زیاد شروع به چرخیدن می کند و به مرور با جریان آب میان پره های پروانه محوری فشار آب افزایش پیدا می کند این افزایش فشار تا حدی ادامه پیدا می کند که در خروجی پمپ شاهد افزایش حداکثر فشار آب با توجه به توانایی پمپ هستیم.

به همین دلیل است که این پمپ ها توانایی دارند حتی فشار آب مناسب برای ساختمان های بلند مرتبه و برج ها را نیز تامین کنند چرا که هد بالایی را تامین می کنند.

اگر بخواهیم جایگاه عملکردی این پمپ ها را بررسی کنیم می توان گفت عملکرد آن ها چیزی میان عملکرد پمپ های حجمی و پمپ های گریز از مرکز است و به این شکل طراحی شده اند.

جالب است بدانید که به همین دلیل این پمپ ها توانایی این را دارند که از نظر عملکردی قابلیت های مثبتی که پمپ های حجمی و پمپ های گریز از مرکز دارند را ارائه دهند.

چرا این را می گوییم؟
همانطور که می دانید از پمپ های حجمی برای تامین آب در ارتفاع های بالا استفاده می کنند چرا که این پمپ ها قادر هستند هد بالایی را ارائه دهند و از طرف دیگر پمپ های گریز از مرکز این قابلیت را دارند که با حداقل فشار آب کارایی مثبت و بهینه ای داشته باشند.

حال با توجه به این موارد همانطور که گفتیم پمپ های آب محیطی به صورت همزمان این قابلیت های مثبت را دارا هستند.

نحوه کارکرد پمپ محیطی چیست؟

در بخش های قبل گفتیم که طراحی و نحوه عملکرد پمپ آب محیطی چیست و به صورت میانه ای بین پمپ سانتریفیوژ و پمپ حجمی است. (به پمپ های حجمی پمپ جابجایی نیز گفته می شود.) بنابراین با توجه به اینکه طراحی پمپ محیطی به این دو نوع از پمپ ها نزدیک است بنابراین می توان گفت که در نحوه کارکرد، این پمپ نقاط مشترک زیادی با پمپ های سانتریفیوژ و جابجایی دارد.

مزیت پمپ محیطی چیست؟

حتما از خود پرسیده اید که مزیت یک پمپ محیطی چیست؟ یکی از مزایای عالی پمپ آب محیطی این است که در حجم پایین سیال نیز عملکرد بسیار خوبی را ارائه می کند. این پمپ دقیقا برای مکان هایی ساخته شده است که سیال عموما با دبی کمی وارد ورودی پمپ می شود. متخصصین در این حوزه به این قضیه اطمینان دارند که عموما در زمانی که دبی بسیار کمی داریم عملکرد پمپ ها تقریبا مختل می شود و تقریبا اکثر پمپ ها در این حالت عملکرد مطلوبی را ارائه نمی دهند چرا که ممکن است با خطر هواگیری مواجه شوند.

اما در این پمپ ها که به همین منظور طراحی شده اند می توان حتی حجم کم سیال ورودی را تا حد بسیار زیادی بدون ایجاد هیچ مشکلی جبران نمود. زمانی که آب وارد ورودی این پمپ می شود به یک کانال هوشمند که برای هدایت و مکش پمپ طراحی شده است منتقل می گردد. در انتهای این کانال یک پروانه محوری با تعداد زیادی پره به شکل توربین قرار دارد. جالب است بدانید که هر کدام از این پره ها تنها مدت زمان کوتاهی حجم سیال را همراهی می کنند و در درون سیال به مرور یک جریان پرفشار پیوسته زیاد شونده ایجاد می کنند تا در نهایت سیال به محفظه خروجی پمپ نزدیک شود.

زمانی که سیال به این نقطه رسیده است حداکثر فشاری که با توجه به توانایی پمپ از آن انتظار می رود ایجاد شده است. بنابراین می توان گفت با توجه به طراحی داخلی این پمپ، پمپ محیطی انرژی جنبشی آب را افزایش می دهد و به همین دلیل است که می توان از آن حتی در مکان هایی که دبی آب کم است نیز بهره مند شد. امیدواریم به پاسخ این سوال که مزیت پمپ محیطی چیست، رسیده باشید. نکته جالب دیگر آن است که با وجود دبی کم این پمپ ها می توانند هد بسیار زیادی را ایجاد نمایند از این رو می توان از آن ها در طراحی تاسیسات ساختمان بلند مرتبه نیز استفاده کرد.

چرا به این پمپ، پمپ کانالی گفته می شود؟

اگر در بازار پمپ ها نام پمپ کانالی به گوشتان خورد تعجب نکنید. پمپ کانالی در واقع همان پمپ آب محیطی است و گذاشتن این نام بر روی این پمپ دلیلش این است که همانطور که در بخش قبل گفتیم در ساختار و طراحی این پمپ ها از یک محفظه کانالی قبل از پروانه محوری پمپ به جهت هدایت سیال و مکش بهتر استفاده شده است و همین موضوع باعث شده است که این پمپ ها به پمپ آب کانالی نیز شناخته شوند.

در واقع اگر از شخصی در بازار پمپ ها بپرسید که پمپ محیطی چیست، ممکن است در جواب به شما بگوید که همان پمپ کانالی است. این سوال را پاسخ دادیم که مطلع باشید که اگر این نام را برای شما بازگو کردند بدانید که هیچ تفاوتی با پمپ محیطی ندارد.

بنابراین پاسخ به سوال پمپ کانالی چیست در واقع همان پاسخ به سوال پمپ محیطی چیست، است.

ویژگی پمپ محیطی چیست؟

پمپ محیطی چیست؟ نوعی پمپ جدید و منحصر به فرد است که با استفاده از پروانه‌های توربین شکل، عملکردی متفاوت از سایر پمپ‌های آب ارائه می‌دهد. این پمپ‌ها به دلیل قابلیت‌های منحصر به فرد خود، در طیف وسیعی از مصارف خانگی، صنعتی و باغبانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دلیل عدم نیاز به هواگیری در پمپ محیطی چیست؟ چرا پمپ محیطی در برابر خشک کار کردن مقاوم است؟ آیا پمپ محیطی می تواند سیالات دو فاز را پمپاژ کند؟ این ها سوالاتی است که در این قسمت به پاسخ آن ها می پردازیم.

برخی از ویژگی‌های بارز پمپ محیطی عبارتند از:

1. عدم نیاز به هواگیری: برخلاف بسیاری از پمپ‌های دیگر، پمپ محیطی به هواگیری نیاز ندارد. این ویژگی، کار با این پمپ را آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند.

2. قابلیت پمپاژ سیالات دو فاز: پمپ محیطی می‌تواند سیالات دو فاز (مخلوط آب و هوا) را با حباب‌های زیاد پمپاژ کند. این ویژگی، پمپ محیطی را برای مصارف مختلفی مانند تصفیه آب و فاضلاب مناسب می‌کند.

3. مقاومت در برابر خشک کار کردن: محفظه پمپاژ پمپ محیطی همیشه از آب پر است. به همین دلیل، این پمپ در صورت خشک کار کردن آسیب نمی‌بیند. این ویژگی، پمپ محیطی را از سایر پمپ‌ها مانند پمپ‌های سانتریفیوژ که در برابر خشک کار کردن بسیار آسیب‌پذیر هستند، متمایز می‌کند.

4. قابلیت کار در سطوح مختلف: پمپ محیطی می‌تواند در سطوح بالاتر و پایین‌تر از سطح سیال کار کند. این ویژگی، پمپ محیطی را برای مصارف مختلفی مانند آبرسانی به ساختمان‌های بلند مرتبه مناسب می‌کند.

5. مناسب برای سیالات با ویسکوزیته کم: پمپ محیطی برای پمپاژ سیالات با ویسکوزیته کم (مانند آب) طراحی شده است. این پمپ برای پمپاژ سیالات چگال مناسب نیست.

آیا پمپ توربینی همین پمپ است؟

بله پمپ توربینی نیز نام دیگر پمپ محیطی است و به این دلیل با این نام این پمپ را می شناسند که پروانه محوری این پمپ از پره های ریز بسیار زیادی ساخته شده است که در نهایت به شکل یک توربین است و همین موضوع باعث شده است که پمپ آب محیطی را با نام پمپ توربینی بشناسند. اگر در بازار این نام هم به گوشتان خورد بدانید که فروشنده در حقیقت درباره پمپ محیطی صحبت می کند. بنابراین مانند بخش قبل پاسخ به سوال پمپ توربینی چیست همان پاسخ به سوال پمپ آب محیطی چیست، است.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0