0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

پمپ سیرکولاتور چیست؟ + نکات کلیدی در مقاله جامع پمپ سیرکولاتور

دسته بندی :مقالات ۲۹ آذر ۱۴۰۳ feridoony 15

پمپ سیرکولاتور چیست؟ این سؤالی است که احتمالاً به دنبال آن وارد این صفحه شده‌اید. در این مقاله، تیم تحریریه رایا پمپ در مجله رایا مگ، مجله تخصصی آموزش پمپ قصد دارد تا به معرفی پمپ سیرکولاتور بپردازد و کاربرد و انواع آن را بررسی کند. همان‌طور که می‌دانید پمپ‌ها انواع متفاوتی دارند و این انواع مختلف توسط برندهای مختلف برای کاربردهای گوناگون در سرتاسر دنیا تولید می‌شوند. شناخت کامل از کاربرد پمپ‌ها می‌تواند کمک کند که بدانیم هر پمپ برای چه منظوری تولید شده است و در چه کاربری‌هایی می‌توانیم از آن استفاده بهینه کنیم. علاوه‌برآن برای مثال خود پمپ سیرکولاتور نیز انواع مختلفی دارد که باز هم بنا بر کاربردهای مختلفی که دارند تولید شده است. اول‌ازهمه می‌خواهیم به سؤالتان درباره این که پمپ سیرکولاتور چیست پاسخ دهیم. با ما در ادامه این مقاله جامع درباره این پمپ پر کاربرد همراه باشید.

پمپ سیرکولاتور چیست

قبل از اینکه بگوییم پمپ سیرکولاتور چیست باید ابتدا به این سؤال پاسخ دهیم که سیرکولاتور به چه معناست. سیرکولاتور به معنی دستگاهی است که سیرکوله انجام می‌دهد و کلمه سیرکوله نیز به معنای ایجاد چرخش است؛ بنابراین دستگاهی که سیرکولاتور است و به چرخش و ایجاد جریان کمک می‌کند یک دستگاه سیرکولاتور است. حال اگر این دستگاه به‌منظور چرخش و ایجاد جریان و جابه‌جایی سیالات ساخته و تولید شده باشد در حقیقت نام این دستگاه پمپ سیرکولاتور است. البته باید در نظر داشته باشید که وظیفه پمپ سیرکولاتور در واقع این است که سیال را در یک سیستم کاملاً بسته به جریان در آورد. اگر بخواهیم این پمپ را به یک خانواده از پمپ‌ها نسبت دهیم در واقع می‌توانیم بگوییم که این پمپ از خانواده پمپ سانتریفیوژ و به‌نوعی از زیرمجموعه‌های آن است. در مقاله دیگری تحت عنوان پمپ سانتریفیوژ چیست، تا حد زیادی درباره پمپ سانتریفیوژ صحبت کرده‌ایم و کلیه موارد مربوط به آن را با هم مورد بررسی قرار دادیم. برای خرید انواع پمپ می‌توانید به رایا پمپ بزرگ‌ترین مرکز خرید پمپ در کشور مراجعه نمایید.

جنس بدنه پمپ سیرکولاتور معمولاً برای اینکه باید مقاومت بالایی داشته باشد از متریال چدن و یا متریال استنلس‌استیل است تا با این متریال‌های باکیفیت بتواند وظایف خود را به شکل صحیح به انجام برساند. همان‌طور که در سایر مقالات سایت هم به این موضوع اشاره کرده‌ایم جنس پروانه پمپ نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یک پروانه ساخته شده با متریال خوب می‌تواند طول عمر پمپ و راندمان بالای پمپ را تضمین کند. البته در پمپ سیرکولاتور باتوجه‌به انواع مختلفی که از این پمپ در بازار وجود دارد بسته به نوع پمپ، جنس پروانه آن نیز متغیر است. برای مثال شاهد پروانه برنجی، چدنی و یا استیل در این پمپ‌ها هستیم. باتوجه‌به کاربری ای که قرار است از این پمپ‌ها گرفته شود و بسته به محاسباتی که برای انتخاب پمپ انجام می‌دهیم می‌توانیم یکی از این انواع پمپ سیرکولاتور را انتخاب کرده و مورداستفاده قرار دهیم.

مشخصات فنی پمپ سیرکولاتور چیست

درباره متریالی که بدنه و پروانه این پمپ با آن‌ها تولید می‌شوند در بخش قبلی مقاله صحبت کردیم. در این بخش می‌خواهیم درباره این که مشخصات فنی پمپ سیرکولاتور چیست صحبت کنیم. مورد مهمی که درباره این پمپ‌ها وجود دارد و باید به آن توجه داشت این است که در پمپ‌های سیرکولاتور به‌هیچ‌عنوان مکش منفی وجود ندارد. نحوه نصب صحیح این پمپ‌ها نیز در جهت جریان آب است. جالب است بدانید که این پمپ‌ها نیز هم به‌صورت تک‌فاز و هم به‌صورت سه‌فاز در بازار موجود هستند و می‌توان باتوجه‌به برق مصرفی محل موردنظر یکی از آن‌ها را برای کاربری موردنیاز انتخاب نمود. این پمپ‌ها با انواع مختلفی در بازار موجودند که برای مثال می‌توان به نوع تک دور، سه دور و یا چهار دور اشاره کرد.

نکته بسیار مهمی که درباره این پمپ‌ها وجود دارد و به‌نوعی یکی از بهترین مزیت‌های آن‌هاست این است که این پمپ‌ها بسیار راندمان بالایی دارند و درعین‌حال مصرف انرژی کاملاً بهینه‌ای هم دارند. مصرف انرژی این پمپ‌ها عموماً در رده‌بندی A و یا B است؛ بنابراین می‌توان این پمپ‌ها را رده‌بندی پمپ‌های با مصرف انرژی بسیار بهینه قرار داد. پمپ‌های سیرکولاتور از جهت دیگری در نوع مختلف تولید می‌شوند که یکی از آن‌ها باواسطه و دیگری بدون واسطه است. به نوع باواسطه آن واتاترم و به نوع بدون واسطه آن موتور خشک می‌گویند.

انواع پمپ سیرکولاتور

همان‌طور که گفتیم به‌صورت کلی پمپ‌ها انواع مختلفی دارند و هر پمپ نیز به‌صورت مجزا در انواع مختلفی برای کاربردهای مختلف طراحی و تولید شده است. برای مثال از بین انواع پمپ‌ها، پمپ سیرکولاتور را در اختیار داریم و خود پمپ سیرکولاتور نیز انواع مختلفی دارد و به سه نوع کلی باتوجه‌به کاربردشان تقسیم‌بندی می‌شود. در قسمت زیر به‌صورت جداگانه به بررسی این مورد می‌پردازیم که انواع پمپ سیرکولاتور چیست.

پمپ آب گرم

در برخی موارد برای اینکه آب گرم را تأمین کنیم از منبع کویلی آب گرم استفاده می‌کنند، در این مواقع می‌توان با استفاده از یک پمپ سیرکولاتور آب گرم به‌راحتی این آب موردنظرمان را به گردش درآوریم.

پمپ گردش آب رادیاتور

از این نوع پمپ سیرکولاتور زمانی استفاده می‌کنیم که نیاز باشد آب گرم را در سیستم‌هایی مانند گرمایش از کف و یا رادیاتورها به گردش در آوریم. برای مثال هم در سیستم‌های گرمایش مرکزی و هم در سیستم‌های گرمایش خانگی مانند پکیج شوفاژ دیواری از پمپ سیرکولاتور گردش آب رادیاتور استفاده می‌کنند.

پمپ برگشت آب گرم مصرفی

بسیاری از افراد به دنبال این سؤال هستند که پمپ سیرکولاتور چیست؛ اما در واقع به دنبال جواب این سؤال هستند که پمپ سیرکولاتوری که برای برگشت آب گرم مصرفی استفاده می‌شود چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت این پمپ تنها در محیط‌هایی استفاده می‌شود که نیاز باشد همواره آب گرم در دسترس باشد. حال ممکن است این محیط مسکونی، تجاری، اداری و یا بیمارستانی باشد. این پمپ با ایجاد گردش و پمپاژ سیال به ما کمک می‌کند تا همواره آب گرم را از نزدیک‌ترین نقطه به لوله خروجی، در دسترس داشته باشیم.

مزایایی پمپ سیرکولاتور

پمپ‌های سیرکولاتور از جمله پمپ‌های محبوب و پرکاربردی هستند که به‌خاطر مزایای زیادشان به این شهرت و محبوبیت رسیده‌اند و به‌صورت گسترده مورداستفاده قرار می‌گیرند. در این قسمت می‌خواهیم به بررسی این مورد بپردازیم که مزایای پمپ سیرکولاتور چیست و چرا تا این حد میان استفاده‌کنندگان از این پمپ و طراحان و مهندسین محبوب و پر کاربرد است.

اولین و مهم‌ترین مزیت این پمپ‌ها این است که این پمپ‌ها باتوجه‌به ساختاری که در طراحی خود دارند به‌گونه‌ای هستند که میزان صدای بسیار ناچیزی را از خود متصاعد می‌کنند و زمانی که مشغول به کار هستند اگر دقت کنید به‌سختی متوجه صدای کارکرد آن‌ها خواهید شد. این در حالی هست که انواع دیگر پمپ‌ها که به‌اصطلاح تبلیغاتی بی‌صدا تولید می‌شوند همواره صدای زیادی را از خود متصاعد می‌کنند که این به دلیل ساختار و طراحی آن‌هاست و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

دومین مزیتی که می‌توانیم برای این پمپ‌ها عنوان کنیم، پمپاژ آب با دمای بالاست و این چیزی است که در دیگر پمپ‌ها نسبت به آن با محدودیت دمای کارکرد روبرو هستیم. ساختار و طراحی این پمپ‌ها به شکلی است که می‌توانیم مطمئن باشیم هر سیالی را با دمای بالا می‌تواند پمپاژ کند بدون آن که آسیبی به پمپ برسد و یا خراب شود.

سومین مزیت پمپ سیرکولاتور این است که به‌سادگی نصب می‌شود. البته این سادگی در نصب به این معنا نیست که هر شخصی می‌تواند نصب آن را انجام دهد. نصب این پمپ‌ها در عین سادگی نکات ریز و ظریفی دارد که به همین دلیل باید از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید تا نصب آن را برایتان انجام دهد. به دلیل سهولت در نصب این پمپ‌ها معمولاً اجرت نصب پایینی هم دارند و ازاین‌رو لازم نیست بهای گزافی برای نصب این پمپ‌ها بپردازید.

چهارمین مزیت این پمپ‌ها این است که از نظر قیمتی بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند و قیمت بسیار مناسبی دارند. به همین دلیل طبعاً هزینه تعمیر و نگهداری این پمپ‌ها هم بسیار مناسب است و لازم نیست برای اینکه تعمیر و نگهداری این پمپ‌ها را به یک متخصص واگذار کنید هزینه زیادی را پرداخت نمایید.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0