0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

علت داغ شدن پمپ وکیوم و عیب‌یابی و تعمیر پمپ وکیوم و برطرف کردن

دسته بندی :مقالات ۱ دی ۱۴۰۳ feridoony 15

علت پمپ‌های خلا از جمله تجهیزات بسیار کاربردی هستند که امروزه در بسیاری از صنایع جایگاه ویژه‌ای دارند. این پمپ‌ها می‌توانند با تخلیه هوای یک محیط یا محفظه مشخص، یک خلا نسبی و فشار منفی ایجاد کنند. پمپ‌های وکیوم می‌توانند بر اساس فاکتورهایی همچون نحوه و مراحل کار، ابعاد و اندازه، فشار عملیاتی و … دسته‌بندی شده و هر کدام کاربردها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشند. یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که در این پمپ‌ها مشاهده شده و می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، داغ شدن آن است که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه مطلب به بررسی دلیل و علت داغ شدن پمپ وکیوم و نحوه برطرف کردن آن پرداخت می‌شود.

رایج‌ترین ایرادات و مشکلات پمپ‌های وکیوم

همان‌طور که گفته شد پمپ‌های وکیوم می‌توانند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی شوند اما به صورت کلی این سیستم‌ها به سه دسته اصلی شامل پمپ وکیوم خشک، پمپ وکیوم رینگ روغن و پمپ وکیوم رینگ آبی تقسیم می‌شوند. از جمله رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در این پمپ‌ها مشاهده شود می‌توان به مواردی همچون عدم رسیدن به خلأ نهایی، پایین بودن سرعت پمپاژ، دود کردن پمپ، کار نکردن پمپ، نشتی داشتن پمپ، صداها و لرزش‌های غیرعادی و … اشاره کرد. داغ کردن و افزایش دمای پمپ یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که در اثر عوامل مختلف ایجاد شده و می‌تواند اثرات مخربی بر قطعات و عملکرد دستگاه داشته باشد.

علت داغ شدن پمپ وکیوم

افزایش دما و داغ شدن پمپ وکیوم یکی از مشکلاتی است که می‌تواند راندمان کلی سیستم را تحت تأثیر قرار داده و اثرات مخرب متعددی بر روی اجزای پمپ داشته باشد. به صورت کلی عوامل متعددی می‌توانند در افزایش دمای پمپ و داغ شدن آن مؤثر باشند که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

مسدود شدن ورودی هوای پمپ وکیوم

یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین دلایل داغ شدن پمپ‌های مسدود بودن ورودی هوا خواهد بود. ورود گرد و غبار و آلودگی‌های مختلف به ورودی پمپ می‌تواند باعث انسداد آن شده و در نهایت این مسدود شدن منجر به افزایش دما و داغ شدن پمپ خواهد شد. در صورت مسدود شدن ورودی پمپ حتماً باید اقدام به تمیز کردن دریچه‌ها، لوله‌ها و فیلترها نمود.

بالا بودن دمای محیط

از دیگر دلایلی که می‌تواند در افزایش دمای پمپ وکیوم و داغ شدن آن موثر باشد، افزایش دمای محیط است. بالا رفتن دمای محیط می‌تواند منجر به افزایش دمای پمپ وکیوم شده و عملکرد و راندمان آن را تحت تأثیر قرار بدهد. بهتر است که پمپ وکیوم در محیط‌های باز و در معرض تهویه مناسب استفاده شوند تا دچار چنین مشکلی نشوند

کم بودن میزان روغن

دیگر علت داغ شدن پمپ وکیوم خصوصاً در پمپ‌های روغنی کم بودن حجم روغن دستگاه است. زمانی که روغن پمپ کم باشد عملیات روانکاری و خنک کاری قطعات به درستی انجام نشده و در نهایت دمای دستگاه افزایش پیدا میکند. روغن پمپ‌های وکیوم باید به صورت مستمر بررسی شده و در زمان مناسب تعویض شود.

کیفیت پایین روغن

کیفیت پایین روغن نیز می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل افزایش دمای دستگاه باشد. در حقیقت زمانی که روغن پمپ از کیفیت و خلوص کافی برخوردار نباشد و دارای ناخالصی باشد می‌تواند روند و عملکرد پمپ را مختل کرده و باعث افزایش دمای آن شود. انتخاب روغن مناسب باید بر اساس دفترچه راهنما و دستورالعمل‌های شرکت سازنده پمپ صورت بگیرد.

نصب نامناسب پمپ وکیوم

نحوه نصب پمپ نیز می‌تواند تأثیر زیادی در راندمان و عملکرد آن داشته باشد. در حقیقت زمانی که پمپ به شیوه اصولی و در محل مناسبی نصب شود، هیچ‌گونه لرزش و صدای اضافی تولید نخواهد کرد و این عوامل می‌توانند باعث شوند که دمای پمپ در حالت نرمال باقی مانده و افزایش پیدا نکند.

مسدود شدن فیلتر هوا

پمپ‌های وکیوم همانند کمپرسورهای هوا و بسیاری از تجهیزات دیگر دارای فیلترهای هوا برای جلوگیری از ورود گردوخاک به داخل دستگاه و محیط هستند. فیلترهای پمپ همواره در معرض آلودگی‌ها و گردوغبار بوده و بعد از مدتی ممکن است مسدود شوند. زمانی که فیلتر هوا مسدود شود، گردش هوا در داخل سیستم به خوبی انجام نشده و در نهایت قطعات پمپ به مرور داغ می‌شوند. فیلتر هوای پمپ وکیوم باید به صورت دوره‌ای و مرتب سرویس و تعویض شود.

کار کردن بیش‌ازحد پمپ وکیوم

کار کردن بیش‌ازحد

دیگر علت داغ شدن پمپ وکیوم که اهمیت بالایی نیز دارد، کار کردن بیش‌ازحد آن است. زمانی که پمپ وکیوم برای مدت زمانی طولانی فعالیت داشته باشد، طبیعتاً دمای قطعات آن افزایش پیدا می‌کند. برای جلوگیری از این موضوع حتماً باید پمپ‌های وکیوم متناسب با میزان نیاز صنایع انتخاب شده و از کار کردن مستمر آن‌ها جلوگیری شود. زمانی که نیاز پروژه بیشتر از ظرفیت پمپ باشد، پمپ وکیوم ناچارا باید بیشتر کار کند که فشار منفی مورد نیاز را تامین کند و این باعث بالا رفتن دمای آن می‌شود.

نشتی داشتن روغن

یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل داغ شدن پمپ وکیوم، نشت کردن روغن است. زمانی که روغن پمپ دچار نشتی شده باشد، فرآیند خنک کاری و روانکاری قطعات به درستی انجام نشده و در نهایت با کاهش حجم روغن پمپ، دمای آن افزایش پیدا می‌کند. در این حالت حتماً باید محل نشتی روغن پیدا و برطرف شود.

کم بودن فاصله پمپ وکیوم با اطراف

در بسیاری از صنایع به علت محدودیت فضا، از تجهیزات به گونه‌ای استفاده می‌شود که هیچ‌گونه فاصله‌ای با یکدیگر ندارند. در این حالت گرمای تولید شده ناشی از کار کردن دستگاه‌های مختلف باعث داغ شدن قطعات پمپ وکیوم می‌شود. حداقل فاصله لازم پمپ وکیوم با تجهیزات و دیوارهای اطراف آن ۶ اینچ است هرچند که توصیه می‌شود این فاصله بیشتر از ۱۰ اینچ رعایت شود.

سایش محفظه پمپ

سایش محفظه پمپ نیز می‌تواند به عنوان علت داغ شدن پمپ وکیوم شناخته شده. در اصل زمانی که پمپ وکیوم به درستی نصب نشود و محل آن تراز نباشد، ممکن است که محفظه دستگاه با قطعات داخلی آن سایش پیدا کند و این کار موجب افزایش دمای قطعات می‌شود. این مشکل ممکن است در زمان تعمیر پمپ خلا و بستن نادرست قطعات و محفظه بیشتر مشاهده شود.

سرویس‌دهی نامناسب

حتی اگر پمپ‌های هوا و سایر تجهیزات صنعتی مشکلی نداشته باشند باید سرویس آن‌ها در زمان مقرر و به صورت منظم انجام شود. در اصل سرویس کردن پمپ می‌تواند از بروز هرگونه مشکل، آسیب و خسارت جلوگیری کرده و راندمان، عملکرد و طول عمر پمپ وکیوم را افزایش دهد.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0