صدای زیاد پمپ آب
کمبود فشار آب در ساختمانها به معضل بزرگی تبدیل شده است و پمپ آب توانسته است این مشکل را به خوبی رفع کرده و رفاه حال ساکنینی باشد که مدام با باریکه جریان آب از شیرهای دستشویی، توالت و دوش حمام مواجه میشوند. اما گاهی خود همین پمپ آب میتواند برای آسایش ساکنین، مشکلساز باشد! چطور؟!
یکی از اولویتهای اصلی مردم در منازل و ساختمانها وجود آرامش است. سر و صدای بیش از حد، این آرامش را از آنها سلب میکند. پمپ آب میتواند گاهی زمینهساز سلب آرامش و آزار ناشی از صدای زیاد باشد.
صدای زیاد پمپ آب دلایل زیادی میتواند داشته باشد و از خرابی قطعات و اجزای داخلی آن گرفته تا محل نصب پمپ و حتی نبود آب کافی در لولهها همگی از علل صدای غیرمعمول پمپ آب است. در این مقاله به علل صدای زیاد پمپ آب، شناخت انواع صداهای شنیدهشده از پمپ و همچنین راهکارهایی که میتوان صدای زیاد پمپ آب را رفع کرد، پرداخته خواهد شد. با ما همراه باشید.
انواع صدای پمپ آب
در هنگام کارکردن پمپ آب معمولا صدای کارکردن و پمپاژ آب شنیده میشود که کاملا طبیعی است اما در صورت بروز مشکلی در پمپ آب امکان دارد هر گونه صدای غیرمعمولی از آن شنیده شود که با توجه به تجربه میتوان از نوع صدای شنیده شده، علت مشکل پمپ را جستوجو کرد. انواع صدای پمپ آب شامل موارد زیر است:
صدای کوبیدن: موقعی که جریان آب در مسیر لوله کشی به سرعت قطع میشود یا به هر دلیلی تغییر ناگهانی جریان آب وجود داشته باشد پدیده ضربه قوچ اتفاق میافتد. شنیده شدن صدایی شبیه کوبیدن در پمپ ناشی از ضربه قوچ است.
صدای زوزهکشیدن: شنیده شدن صدایی شبیه زوزه معمولا زمانی اتفاق میافتد که پمپ سعی میکند روشن شود و هر چقدر تلاش میکند اما کار نمیکند و این مشکل به دلیل خرابی در بخش موتور، خازن آن یا سوختن موتور است و نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.
صدای جیغکشیدن: یکی از رایجترین صداهای پمپ، صدای مثل جیغکشیدن است که معمولا ناشی از خرابی بلبرینگ است.
صدای ساییدگی: زمانی که دو قطعه فلزی در داخل پمپ بر روی هم کشیده میشوند صدای ساییدگی شنیده میشود. شکستن قسمتی از پره پروانه یا ورود ذرات جامدی به داخل محفظه پمپ، دلیل اصلی شنیدهشدن ساییدگی است.
صدای ویبره: صدای لرزش و ویبره از پمپ آب میتواند به دلیل نصب ناصحیح پمپ آب، شلبودن اتصالات و پایه آن و ناهمواربودن کف محل نصب باشد.
دلایل صدای زیاد پمپ آب
- ترازنبودن محل قرارگیری پمپ: محل نصب پمپ آب باید صاف بوده و بصورت تراز در روی زمین یا روی پایه محکم نگه داشته شده باشد. در صورت معلق بودن یا ناصافی محل نصب، با روشن شدن پمپ لرزش و صدای پمپ بیشتر میشود.
- شکستگی پروانه: با خوردگی پروانه، وقوع کاویتاسیون در پمپ و ورود ذرات خارجی به داخل پمپ به مرور زمان ممکن است قسمتی از پروانه شکسته و همزمان با پمپاژ آب، در داخل محفظه به چرخش درآید؛ در این صورت صدای برخورد تکه جداشده به بدنه پروانه شنیده میشود.
- خرابی بلبرینگ: بلبرینگها که وظیفه نگهداشتن روتور و شفت پمپ در یک راستا را دارند، در صورتی که خراب شوند باعث ایجاد نوسان شدید به پمپ شده و صدای زیادی از پمپ شنیده میشود.
- خرابی یا شکستگی شفت: شفت قطعه چرخان پمپ است. در صورتی که سرعت چرخش آن به هر دلیلی زیاد شود یا انحنایی در راستای آن اتفاق بیوفتد، نیروی اعمالی به بلبرینگها بیشتر شده و صدای آزاردهندهای از آن شنیده میشود. همچنین عدم استفاده از متریال مناسب، خوردگی و بالارفتن دمای شفت میتواند در صدای ایجادی پمپ موثر باشد.
- مسدودشدن صافی سر راه پمپ: معمولا قبل از پمپ آب صافی یا فیلتری برای جلوگیری از ورود ذرات جامد معلق به محفظه پمپ نصب میشود. در صورت مسدود شدن این صافی یا ورود هر گونه ذرات جامد به پمپ و برخورد آنها به پوسته میتواند علت ایجاد صدا باشد.
- نبود فشار آب کافی در ورودی پمپ: در صورتی که در ورودی پمپ فشار به حد کافی نباشد، امکان تبدیل شدن آب به بخار و بروز پدیده کاویتاسیون در پمپ وجود دارد. این پدیده مخرب باعث شنیدهشدن صدای زیاد در پمپ میشود.
راهکارهای رفع مشکل صدای زیاد از پمپ آب
- نصب صحیح پمپ آب بر روی زمین یا پایه
- بررسی و بازدید دورهای از پمپ آب
- تعویض یا تعمیر قطعات زنگزده یا خوردهشده
- گریسکاری منظم بلبرینگهای پمپ آب
- نصب فیلتر یا صافی مناسب قبل پمپ برای جلوگیری از ورود ذرات معلق جامد
- بررسی پمپ از لحاظ مسدودنبودن یا گرفتگی مسیر خروجی
- تعبیه یک اتاقک عایق صدا و قراردادن پمپ در آن
- انتخاب یک پمپ آب بی صدا برای ساختمان
قوانین ارسال دیدگاه در سایت