سیل مکانیکی
سیل یا آب بند های مکانیکی از جمله بهترین تجهیزاتی هستند که برای جلوگیری از نشتی سیال ( مایع یا گاز) از داخل محفظه ایی که درون ان قرار گرفته اند به کار می روند. همچنین این آب بند ها مانع نفوذ ذرات خارجی به درون سیستم می شوند. در سیستم هایی فشار بالا و سرعت دورانی بالایی دارند مانند پمپ ها آببندی سیستم به جای واشر و آب بند های ساده و گلند پکینگ ها، با سیل های مکانیکی می باشد. این تجهیز مانع از ایجاد صدمات احتمالی به پمپ و تجهیزات جانبی آن می شود و سایشی ایجاد نمیکند همچنین از نشتی سیالات خورنده، سمی و گران قیمت نیز جلوگیری می کند. عمر طولانی و بازدهی بالایی دارد و به راحتی قابل تعویض و نصب می باشند.
مکانیکال سیل ها دارای دو بخش هستند. یک بخش ثابت که در سمت محفظه پمپ و بخش متحرک که بر روی شفت نصب می شود. و عمل آببندی در مرز این دو بخش عمود بر محور چرخش انجام می شود. مکانیکال سیل ها در چند مدل بدون فنر، تک فنر یا چند فنر ساخته می شوند و فنر وظیفه انتقال گشاور از شفت به بخش متحرک سیل را داراست.
از جمله کاربرد های سیل ها می توان در انواع پمپ های سوخت، پمپ های رادیاتور، پمپ روغن، کمپرسور تهویه هوا و … اشاره کرد.
در انتخاب مکانیکال سیل ها باید عوامل مختلفی از جمله فشار، دما، سرعت چرخش محور، نوع پمپ، قطر شفت ، میزان خوردگی سیال و … مورد توجه قرار گیرد بنابراین با توجه انواع مختلف پمپ ها، سیل هایی در انواع و عملکرد های مختلف ساخته شده که به معرفی آنها می پردازیم:
-
مکانیکال سیل چرخان
-
مکانیکال سیل ثابت
-
مکانیکال سیل آکاردئونی فلزی
-
سیل های الاستومری
-
سیل های تکی و جفتی
-
سیل های فشنگی
-
سیل های شکاف دار
-
سیل های هیدرودینامیک
-
سیل های هیدرواستاتیک
قوانین ارسال دیدگاه در سایت