0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

نحوه تنظیم فشار باد منبع تحت فشار

دسته بندی :مقالات ۶ آذر ۱۴۰۳ feridoony 43

نحوه تنظیم باد منبع تحت فشار

منبع تحت فشار که به آن منبع انبساط یا اسم هایی نظیر Pressure Vessel و Expansion Tank گفته می شود به منظور افزایش فشار آب و کمک به پمپ آب برای جلوگیری از روشن و خاموش شدن مکرر، به همراه گیج فشارسنج، کلید اتوماتیک و پنج راهی بر روی پمپ نصب می شود. عملکرد صحیح منبع تحت فشار به عواملی مانند تنظیم فشار منبع، تنظیم میزان فشار و باد مخزن، سالم بودن بدنه و تیوپ (یا دیافراگم در منابع دیافراگمی) و غیره بستگی دارد.

ضرورت وجود و مکانیزم عملکرد منبع تحت فشار

منابع تحت فشار به عنوان یک عامل کمکی برای الکتروپمپ بر روی آن نصب می شوند. این منابع به دو نوع دیافراگمی و تیوپی تقسیم می شوند که نوع دیافراگمی آن دارای یک دیافراگم لاستیکی است که در سر تا سر راستای افقی منبع نصب شده است و فشار ایجاد شده توسط منبع به آب درون منبع توسط هوای فشرده شده در پشت دیافراگم پلاستیکی انجام می شود. منابع تیوپی تحت فشار دارای یک تیوپ پلاستیکی هستند که با پر شدن آن از آب به واسطه باز شدن شیر واحدها، فشار لازمه توسط هوای محبوس شده در منبع، بر تیوپ وارد شده و آب را با فشاری مطلوب پمپاژ خواهد کرد. به واسطه نصب منبع تحت فشار بر روی پمپ، دیگر پمپ آب در اثر باز و بسته شدن کوتاه مدت شیر آب، روشن و خاموش نمی شود و فشار و میزان آب مورد نیاز جهت پمپاژ به واحد مسکونی، توسط منبع تحت فشار تامین می گردد و تا زمانی که آب ذخیره شده در منبع تخلیه نشده است، پمپ آب خانگی روشن نخواهد شد.

عملکرد منبع تحت فشار

در صورت تمام شدن باد منبع تحت فشار پمپ چه باید کرد؟

در صورتی که پمپ آب به صورت مدام خاموش و روشن می شود و یا فشار پمپ در حین برداشت آب کم و زیاد می شود، دلیل آن را می توان در منبع تحت فشار بعد از پمپ جست و جو کرد. اولین موردی که باید مورد بررسی قرار گیرد، میزان باد منبع است. بدیهی است که افزایش باد منبع می تواند به کمک کمپرسور هوا و یا تلمبه های دستی صورت گیرد، اما چگونه؟ برای تنظیم فشار باد منابع تحت فشار نیاز به انجام اقداماتی است که انجام آنها باید با دقت بالایی صورت بگیرد. یکی از مهم ترین مواردی که در بازدید های کوتاه مدت و همچنین در سرویس های دوره ای سیستم پمپاژ آب مصرفی باید مورد بررسی قرار گیرد، میزان باد منبع تحت فشار پمپ آب می باشد. همان طور که می دانید منبع تحت فشار به همراه پرشر سوئیچ جهت کارکرد اتومات پمپ به کار می رود، که از مهم ترین مزایای آن می توان به کاهش تعداد دفعات روشن و خاموش شدن و در نتیجه کاهش محسوس استهلاک الکتروپمپ اشاره کرد.

چک کردن باد منبع تخت فشار پمپ

  1. ابتدا باید از میزان فشار هوای موجود در منبع تحت فشار اطمینان حاصل کنید، اما قبل از آن باید سالم بودن منبع اطمینان را بررسی نمایید. برای این منظور والف هوای روی منبع تحت فشار را با یک جسم نوک تیز به داخل فشار می دهیم تا از آن باد خارج شود. توجه داشته باشید که خارج شدن آب از والف نشانگر پاره بودن یا ترکیدن تیوپ داخل منبع می باشد که با تعویض تیوپ منبع این مشکل برطرف می شود و درصورت خارج شدن باد از والف و سالم بودن تیوپ منبع، میزان باد داخل منبع را با یک گیج فشار اندازه گیری می کنید.
  2. برای انجام این کار ابتدا مدار برق (فیوز) را قطع کنید.
  3. پس از آن برای خالی شدن آب درون منبع، نیاز است که یک شیر را باز کنید (فرقی نمی کند آن شیر در نزدیکی منبع یا منزل باشد)، زیرا اگر فشار هوای درون پمپ را بدون تخلیه کامل آب درون منبع بررسی نمایید، عدد واقعی و دقیقی از فشار هوای محبوس در منبع بدست نخواهد آمد.
  4. حال برای چک کردن فشار هوای منبع به یک فشارسنج نیاز دارید. این گیج فشار غالبا بر روی منبع نصب شده است. پس از یافتن عدد به دست آمده از فشار هوای درون منبع با توجه به فشاری که تحت عنوان Nitrogen Pressure بر روی پلاک منبع تحت فشار و یا کاتالوگ آن درج شده است، کمبود فشار درون منبع را متوجه خواهید شد.
  5. لازم به ذکر است فشار منبع باید حدود 10 تا 20 درصد کمتر از فشار روشن شدن پمپ باشد به همین دلیل باید به فشار پمپ و پرشر سوئیچ (کلید اتوماتیک) توجه شود. (برای این منظور می توانید سیستم پمپ را فعال کنید و یک شیر را باز کرده تا فشار خاموش و روشن پمپ که با هوشمند سازی پرشر سوئیچ صورت پذیرفته است را از روی گیج فشار متصل به پنج راهی بررسی کنید. یقینا فشار باد منبع تحت فشار باید کمتر از فشار روشن شدن پمپ باشد).
  6. در مرحله بعد به افزایش فشار منبع انبساط می رسیم. در این مرحله نیاز به یک افزاینده فشار هوا داریم. بهترین گزینه استفاده از یک کمپرسور هوا می باشد (این کار را با تلمبه های دستی هم می توان انجام داد). عمل افزایش فشار هوای منبع باید از طریق والف هوا انجام شود.
  7. پس از حدود 10 دقیقه افزایش فشار را متوقف کرده، مجددا فشار هوای منبع را اندازه گیری کنید تا از احتمال وجود هر گونه نشتی هوا جلوگیری کنیم.
  8. در صورت کمبود فشار منبع می توانید با خاموش کردن مجدد سیستم پمپ، مراحل افزایش فشار را انجام دهید. عمدتا فشار باد داخل منبع حدود 2 بار است و فشار کاری منابع تحت فشار، بسته به اندازه آن 6، 10، 16 و 20 بار می باشد.

تنظیم باد منبع تحت فشار

لازم به ذکر است که بهترین گاز برای پر کردن منابع تیوپی، گاز نیتروژن است. دلیل آن خشک بودن و عدم وجود رطوبت در گاز نیتروژن و در نتیجه کاهش احتمال خوردگی و پوسیدگی منبع و همچنین کاهش احتمال نشتی منبع تحت فشار به سبب بزرگ بودن مولکول های نیتروژن نسبت به اکسیژن می باشد. در حالت کلی، به منظور تنظیم فشار هوای منبع تحت فشار، توجه به عواملی مانند مقدار فشار مورد نیاز برای منبع تحت فشار، اطمینان حاصل کردن از سالم بودن تیوپ (با استفاده از بررسی نشتی آب از والف هوای منبع) و رعایت موارد ایمنی انجام این فرآیند، بسیار مهم است. توصیه می شود برای انجام این فرآیند به متخصصین مربوطه در این زمینه مراجعه فرمائید.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0