0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

کیمیا گسترش عرضه کننده فروش و تعمیر پمپ های کشاورزی و صنعتی شناور، کفکش، لجن کش، پمپهای فشار قوی، اتا، دیگ بخار، روغن داغ، ویکائل، پمپ های خانگی و …

نحوه تغییر سایز دهانه خروجی پمپ لجن کش و کفکش

دسته بندی :مقالات ۸ آذر ۱۴۰۳ feridoony 41

تغییر سایز دهانه خروجی پمپ کف کش و لجن کش چگونه است؟

در پمپ های کف کش و لجن کش، قطر دهانه خروجی لوله یا کانال، یکی از مهمترین عوامل موثر بر عملکرد و راندمان پمپ محسوب می شود. در این مقاله سعی داریم به بررسی تاثیرات مختلف تغییر سایز خروجی این پمپ ها بر عملکرد کلی پمپ و سیستم آبرسانی بپردازیم.

پمپ های کف کش و لجن کش از سری پمپ های سانتریفیوژ مستغرق محسوب می شوند که به منظور پمپاژ سیالات با خصوصیات مختلف، درون آب مستغرق شده، از قسمت مکش پمپ (که معمولا در زیر آنها تعبیه شده است) سیال را جذب کرده و سپس با استفاده از پروانه یا پروانه هایی که درون آنها نصب شده است، به بخش خروجی پمپ (که غالبا در جانب یا بالای پمپ های کف کش و لجن کش قرار دارد)، هدایت و پمپاژ می کنند.

پمپ لجن کش

نکته حائز اهمیت درباره تغییر سایز خروجی پمپ های کف کش و لجن کش این است که بهتر است برای جلوگیری از پدیده کاویتاسیون و خوردگی و فرسودگی پروانه و هوزینگ داخلی پمپ، این تغییر سایز در فاصله حداقل نیم متری تا یک متری از قسمت خروجی پمپ بر روی لوله آن صورت گیرد تا درصد آسیب های احتمالی به پمپ به حداقل برسد.

تاثیر تغییر سایز دهانه خروجی پمپ کف کش و لجن کش بر آبدهی و ارتفاع پمپاژ پمپ

با افزایش سایز دهانه خروجی پمپ، دبی و هد تغییر می کنند. دبی به معنای حجم آبی است که در واحد زمان از پمپ عبور می کند و هد به معنای فشاری است که توسط پمپ ایجاد می شود تا سیال را تا ارتفاع تعریف شده پمپاژ کند. با افزایش سایز خروجی پمپ، میزان آبدهی (دبی) نیز افزایش می یابد، چرا که حجم آب بیشتری توسط پمپ در واحد زمان انتقال می یابد. به عنوان مثال، اگر یک پمپ با خروجی 1 لیتر در ثانیه را در نظر بگیرید، و سپس آن را با یک پمپ با خروجی 2 لیتر در ثانیه مقایسه کنید، دومین پمپ دو برابر اولی دبی خواهد داشت. از طرفی، ارتفاع (هد) نیز با افزایش سایز دهانه خروجی پمپ کاهش می یابد. این امر به معادله برنولی اشاره دارد. مطابق با این معادله، کمیت فشار با سرعت رابطه عکس دارد. بدین شکل که با افزایش قطر لوله خروجی پمپ، سرعت سیال افزایش می یابد، در نتیجه فشار وارده بر آن کاهش می یابد و در واقع افزایش سرعت سیال باعث می شود که سیال از تحمل فشارهای وارد بر آن شانه خالی کند و با فشار کمتری مسیر پمپاژ را بپیماید.

پمپ کف کش

به طور خلاصه، تغییر قطر خروجی بر روی ارتفاع (هد) و آبدهی (دبی) به شکل زیر تأثیر می گذارد:

  • افزایش قطر دهانه خروجی = کاهش هد و افزایش دبی
  • کاهش قطر دهانه خروجی = افزایش هد و کاهش دبی

تاثیر تغییر سایز خروجی پمپ کف کش و لجن کش بر الکتروموتور

باید توجه داشت که کاهش سایز خروجی پمپ می ‌تواند تأثیر زیادی بر عملکرد الکتروموتور داشته باشد. در واقع، با کاهش سایز خروجی پمپ، جریان کاری الکتروموتور، افزایش می‌ یابد و این ممکن است باعث افزایش دمای الکتروموتور شود. به علاوه، کاهش سایز خروجی پمپ ممکن است باعث افزایش نوسانات جریان برق در الکتروموتور شود.

تغییر سایز خروجی پمپ کف کش و لجن کش، تاثیرات دیگری بر مکانیزم پمپ دارد که اطلاع از آنها امری ضروری است. در زیر به شرح این تاثیرات اشاره خواهیم کرد:

  • کاهش ظرفیت پمپ

یکی از تاثیرات اصلی کاهش سایز خروجی پمپ کف کش و لجن کش، کاهش ظرفیت پمپ است. به عبارتی دیگر، با کاهش سایز خروجی پمپ، حجم آبی که پمپ می‌ تواند در واحد زمان جابجا کند نیز کاهش می ‌یابد. این تاثیر معمولا بر روی عملکرد سامانه ‌های پمپاژ و قسمت‌ های سامانه مانند شبکه لوله‌ کشی و مخازن نیز وجود دارد.

  • افزایش فشار

کاهش سایز خروجی پمپ کف کش و لجن کش باعث افزایش فشار در دستگاه شده و برخلاف انتظار، این عامل باعث کاهش راندمان پمپ می‌ شود. این تاثیر به دلیل افزایش اختلاف فشار بین ورودی و خروجی پمپ است که باعث افزایش انرژی مصرفی پمپ می‌ شود.

  • افزایش هزینه‌ ها

کاهش سایز خروجی پمپ کف کش و لجن کش ممکن است باعث افزایش هزینه ‌های سرمایه‌ گذاری در سامانه شود. به عنوان مثال، برای جبران کاهش ظرفیت پمپ، نیاز به نصب پمپ های بیشتر و یا تغییرات در دیگر قسمت‌ های سامانه مانند لوله‌ کشی و مخازن خواهد بود که هزینه‌ های بالقوه‌ای را به دنبال دارد.

  • فرسودگی زودرس پمپ کف کش و لجن کش

تغییر قطر خروجی پمپ کف کش و لجن کش می تواند بر عملکرد آنها اثر بگذارد. این پمپ ها به گونه ای طراحی شده اند که با دبی و هد خاص کار کنند و تغییر قطر خروجی می تواند این پارامترها را تغییر دهد. این می تواند منجر به کاهش راندمان، افزایش مصرف انرژی و در نهایت، فرسودگی زودرس پمپ شود.

باید توجه داشت که پمپ لجن کش به منظور انتقال فاضلاب هایی که حاوی مواد معلق و جامد هستند، ساخته شده اند.

feridoony

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

لینک کوتاه:
0